Welcome
Photobucket
Photobucket
hidup
Wednesday, June 23, 2010,1:18 AM

terasa sangat kosong dan buhsan .
sgtlahh .
hidup ?
makna ?
ahaaha
tiada maknanya

lebih baik
Tuesday, June 22, 2010,4:06 PM

lebih baik tade kwn drpada ada kwn
lebih baik idup sorang2 , drpada idup dgn rmai org
lebih baik tiada hati jikalau hati itu mudah utk disakiti
lebih baik tiada perasaan jikalau kita mudah menaruh perasaan
lebih baik menangis , meraung kalau itu boleh melegakan kita
lebih baik tak tahu apa apa drpda mgetahuinya .
lebih baik dan lebih baik .
haihhhh .
lebih baik senyap darpda byk ckpp .
lebih baik kita dgn dunia kita saja
sgtla lebih baik jd dri sdri drpada jd org lain
dan lebihla baik tidak perlu menipu , tidak jujur drpada bkta benar .

huuhhh
hidup .
. . . . . . . . .  .

sumpah ! aku rasa mcm nk nangis .
Wednesday, June 16, 2010,4:50 PM

mood : ta dpt dkesan .
akibat : melihat result mber td .
ahhh .
bek xpyah idup kila .
bek mati jew
bhahaah .
HUHHH

saiful bahari .
1:18 AM

sorry .
sorry .
sorry .

gelak.tawa.riang.bersama. ^
Tuesday, June 15, 2010,5:14 PM

date : 14 june 2010
time : 1 p.m - 7 p.m
location : kinta city .
activtiy : tgk duwg men bowling .
            : jln dan jln lagi .
            : mkn dan mkn .
            : karaoke .
            : mkn aiskrim .
            : dan pulang . ^



lepak sebentar sementara menunggu turn utk melalak .
haha .



  yurm , muin , apiz , zety , didi



hahaha . gmbar nie . sgtla huduh . dan aku . ish2 . sgtla xsupan an ?
haha . duwang ckp , aku mcm katak yg tlekat dcermin .
haha .
mmg paling huduhla aku ,
pejai , muin , afiz , killa



bhaha . tp ta mengapa . aku tebus pic td dgn pic nie , sbb
aku cantik time nie . dah xmcm katak lekat kt cermin . bhaha
tp , sumpah . letih n semput aku tlompat2 dgn duwang ,
hee . n buat korang hero2 smlm , thx ya . sbb sudi ikot idea gila aku .
lompat byk2 kali . haha .
;p



hee . dan ini . gaya terbaru yg d'ajar oleh muin .
so , praktikanla yew . hahaha
;[



haa . comel an benda 2 . hee
*muin beli an utk bufday saya ,
haha . tp 2 sume dlm mimp saya . bahha .
;o



bhahaha . anak siapa nie ? sian dia . tggal sorg2 smbil mkn keropok ring ring .
hehehe .
;D



ahaha . si kecil comel saya gembira . haha
*agk ta betul ckit . maaf !
;p



aiskrim time ! abg muin kita belanja ,
hee . mkn aiskrim sebelum balik . hee .
;p

hee . dan saya harap . nex time ada lg aa yew activity bgini ,
haha . mmg menyihatkan bdn . bahaha . dan berharap lebih ramai lg yg
turut serta .
btw . smlm . terbest ! hehe .
;p


lobak merah kekk . ^
Sunday, June 13, 2010,10:59 PM

ya , ceritanya begini
siang tadi .
tlg my mom wat kek 2 .
haha .
dan hasilnya :



inilah kek lobak merahnya .
bhahaha




dan ini lagi .
hee .
(;


hee . enam hari lagi = 9teen years old ^
Saturday, June 12, 2010,6:32 PM




last year bufday aku dsambut dgn ini . hee . 
dpt sebuah kek yg sgt cute dan cantik .
hee . 
*thx ya , kt org yg wat suprise bufday party nie
utk saya last year .
^^



btw , ta saba nk tempuh 17 jun 2010 nie .
haha .
*dan smoga bufday tahun nie lbeyh bmkna dan indah sprti bufday b4 nie . 
hee .
:)


*haha , kila sengal . dah tade modal nk bceritala tu . bhaha .
  ngett .
  ^

big brother : Mohammad Helmy Faiz B. Amir
5:41 PM

aku : xpew paeh , hari jadi aku nanti xpyah beli adiah mhal .
        law kaw nk bg h****** pn xpew . ak time . HAHA

paeh : pale kau.haha

aku : haha . xpew , aku xkesah . 2 pn da kre ok . xpyah mhal2 pn ,
        hahahaha

paeh : bykla ang.

aku : haha . xpe . bgkus cntik2 . xbgkus pn xpew . hahahahaha

paeh : hahahahahaha

*kesudahannya, mls aku lyn . haha . asik HAHAHA jew an . busan aku . haha 
   ;p

ayamohayam
4:14 PM

hee .
td lpas publish post yg b4 nie .
aku pergi mengerjakan kerja d'dapur .
hehehe .
dann . . . . . .

               MENU PADA HARI INI : Ayam masak kurma .
(;

tadaaaaaa . sedap an menunya . tp rasanya xtawla .
hahaha
;p

keluar.dating.windowshopping . (;
3:50 PM

oh , yeah !
hari nie kua ,
mcm besela .
ke bndar ipoh nun .
yg salu ku kunjungi smpai dah nk tmuntah .
haha
*akibat dah salu sgt perginya . haha
dan macam besela .
aktiviti yg dlakukan : jalandanjalan
                              : melihat orang
                              : melihat barangdanbarang yg djual 2 an
                              : setelah puas berjalan , pulang ke rumah . haha


Dan , lihatlah nie . . 
SAYA ADA SNICKERS , ANDA ADA KEW ?
hahaha . ;p


hehe . ini saya punya . 
dibeli sblum pulang ke rumah .
hehehe . ^



HAHAHAHAHA
*gelak besar 2 . sbb tlalu suka ada 2 snickers .
;p
hak milik : saya . haha

DAN . nie haa . td ak borong roti . smpai momku ckp , sape nk mkn . haha
smpai 4 aku beli , then ada free 1 . haha . tp yg 1 tu , aku dah mkn aa td .
so , skrg nie tggal 4 jew . hee .



haaa . tggal yg nie jewla . aku pn xtaw sdap kew ta an . 
hee . ;p



hee .kan btol aku ckp cam post yg b4 nie .
aku nie agk tamak ckit , suka byk2 . lihatlah .
haha .

kesimpulan yg kita dpt hari ini : MAKANAN is the best ! haha .
*maaf , aku pn tataw ksmpulan 2 logik or tak ? haha . aku men buh jew . haha .
  so , juz hiraukan aje yew . ;p


kroot . krott . krutt .
Friday, June 11, 2010,10:56 PM

haa .
cuba bnyi an yg d'atas 2 .
cane bnyinye ?
haha .
aku rasa perot aku skrg bnyi cm2la kot .
huhu .

itu petandanya : aku LAPAR kot .
haha .

tp agak kemalasan utk pergi mkn .
hee .
so , bertahan jewla smpai dtg kerajinan kuh ini .
huu
^^

bermula dari sahabat , abang dan sekarang appleofmyeye ^
3:22 PM

ya . bermula dari kwn . hee . then anggap sbagai abg lak .
*sbb dia tua staun dr aku . bahha . tp sume 2 ta pnting . hee .




hee . nie gmba waktu sem1 . kawan dan abg lg time nie . even ak taw dia suka aku .
hehe . maaf ya saiful . hee . pix nie dsnap time ak tman an dia p rpair nset dia tu haa . hee .
*haa . aku pn slim lg waktu nie . hahaha . ;p



And this picture capture when both of us do the task together . bahha . kte jd 
ajk publisiti . haha . wat ptma klinya bgiat scara aktif dlm dipac . haha .
btol ta saiful ? say yes ! huhu . ^
*last sem . sem2 (2010)
hee . sem nie pn kita masih kawan lg an saiful . hhehe . tp abg dan adk 2 dah tade an an ? 
kita jd bff kot time nie . sbb , dimana ada saya , disitulah ada awak .
hehe . ;p




hee . saya dan dia .
bersama : 27.03.10
ahaha . at last , kami bersama juga . huu .
NURUL SYAKILLA AMIR & M. SAIFUL BAHARI AZHAR .^
*maaf , gmba xcantik . sbb main snap jew . 
awak pn ta pasan time tu .
hee . ;p




Awak , M. SAIFUL BAHARI AZHAR
SUDAH DIBAWA LARI OLEH SAYA , NURUL SYAKILLA AMIR .
*Apa punya fesyenla an , si gadis bwk lari si jejaka . haha . ;p







ini dia , siKEDING saya . haha
*M. Saiful Bahari Azhar
;p





Msg from him :
Nurul Syakilla Bt Amir.
I, M. Saiful Bahari B. Azhar
adalah milik kamu jew syg.
saya sayang kamu ! (^^)
*awak , thx yew wak . sbb syg saya .
hee . ^


Rasa mengantukkk .
12:50 PM

uhh .
rasa mengantuk menyelubungi diri nie .
haha
adoi .
berat dah mata nieee ,
ngee

fuhh . selesai dahh .
10:50 AM

huu .
yeah . walaupun aku sedih nie haa .
tp idop msti dtrus an btol ta ?
nk wat cane . time jewla s'adanya .
hee .

dan aku baru selesai memasak .
hee .
setel dah kije pertama aku .
huu .
nie jela kije aku spnjang cuti sem nie
mempraktik an apa yg ak dah blaja time skewl dlu .
HAHAHA .


MENU HARI INI : IKAN MSK ASAM PEDAS .
;p

*abah dan ma ,
  maaf ya kalau tak sedap .
  hee . kila ta reti msk sgt .
  huu . sorry naaa  .^

mereka , disekeliling saya . ^
10:11 AM

Ya , mereka sahabatkuh dr dulu sampai kini .
dan aku sgtla happy sbb duwg msih lg shbat aku untill now .
thx korang sbb jd sbhagian dlm idop aku . hehe .


yah , nama dia : FATINADIA AQILLA BT ZULKAFLI
friend since form1 (2004)  untill now (2010)
fatin , kwn susah dan sng aku . wat jhat dan baik sama2 . b'ubah jd baik pn sama2
hee . thx tin . sbb still mjd kwn ak dr dlu smpai skrg . 
aku sgtla hrgainya . hope smpai ble2la kte bkwn yew . even law
kte jauh . xdpt jmpa . AMIN .^



nama dia : ZETTY NURUL NOR BAYANI BT SOKAFLY .
friend since form4 ( 2007) untill now (2010)
zetty , even kte bru jew knl  4taun nie . tp okela an . hee . lame gak uh kte bkwn .
so , aku harap kte ttp kwnla smpai ble2 ya . thx jd shabat aku smpai skrg . 

DAN YG DIBAWAH NIE LAK , sahabat baru aku . ^

hee , mereka nie berkawan dgn aku since aku msuk klas DPA1A . hee .
dan mereka niela salu dgn aku jew . hee . 


nama dia : NORTILA WANNIE BT TUKAS
hee . knl dan mula bkwn sejak dia nie haa , jd roomate aku . hee dan rakan sekelas aku .
bhahah . 
(2009)-(2010)




dan nama dia nie lak : NURUL ATIKAH BT AHMAD
berkawan sejak aku msuk kelas dpa1a that same class dgn dak nie haa .
so , sjak 2 la aku kwn dgn dia . 2 pn nk dkt2 tgh la brula rpat . hee .
(2009)-(2010)

wahai SAHABATkuh , aku SAYANG korang .
hee . kwn selamanya ya . insyaAllah . ^



zetty . killa . fatin .



tikah . wani . killa .

sahabat selamanya .
^^


Boom . boom . exploded = brain
9:38 AM

huhh .
minda kuh berterbangan .
hmm
ahhh .
mood skrang : sgtla minda kacau . ta keruan . hmm
                       npela ckit sgt ? npe ? teruk lak 2 .
                       kilaa . kilaa . huhh . adoi .
                    
*maaf ma , kila xdpt tunaikan apa yg ma mahukan .
  maaf sgt2 . wat ma hampa .


apapapun , alhamdulillah .^

Labels:


sgt pagi . (;
7:52 AM

waah ,
hari nie aku bagun sgtla awal .
mayb sbb aku tido awal smlm kan
akibat : sgt buhsan utk ngadap laptop nie haa .
HAHAHAA
dan aku bangun dgn harapan actually .

harapan : semoga dah dapat check result , tp unfortunately ...
               sgtla hampa . sbb masih xbole lg . haha . haishh .
 ngrr

and now , masih tengah bersaba menuggunya .^

Labels:


hujan.guruh.kilat
Thursday, June 10, 2010,11:20 PM

-hujan agak lebat diluar .
-then dhiaskan dgn cahaya kilat .
-serta diperdengarkan dgn bunyi guruh yg bdentum di langit .


Dan aku , tiba2 rasa sgt lemah serta MENGANTUKK . 
*letih mnunggu utk mlhat rsult . ta bole2 lg . aiyak !


inilah dia penangan hujan lebat .^
bhaaha .
thx . ^^

Labels:


kabuto-mushi . ^^
6:00 PM

ia juga dikenali sebagai volkswagen beetle or bug . ^^
huu . motif pasal nie ? sbb aku sukakanya . antik . dan tahla . unik . memikat hati . haha


hmm . tkenang waktu dulu . hee . abah ada sebuah kete nie . mcm niela .
tp syg skrg dah xda . huu . haish . kalau ku tahu ,  akn ku suh abah smpn jew kete uh .
hee . dptla aku melaram . HAHA  . *ada hati nk mbawanya , lesen pn tade . haha . kila , kila . hnya angan2 jew . huu .



sapa kata kete lama xleyh wat cani ? ngat kete modern skrg je kew lyk dmodi an . hee
even lama kete katak nie , hrga dia melmbung weyh skrg . huu .



peewitt . haha . kalau abg aku dah kaya nanti an , aku nk paw dia sbuah kete nie .
bhaha . law dia tanak bg , aku merajukk dgn dia . haha . *musti dia bg pnyala nant .
hee . sbb adk ksygn dia an . haha . ;p



nahh . see . sgtla cantik an . perhhh . berkilat uhh . mmg nmpk sgt bernilai dan sgtlah berharga
ish . geram lakk aku tgk kete nie . hee . ngrrrr . ^


dan aku harap satu hari nanti , bila aku dah berjaya dan pnjang umur ,
aku nk belikan kete nie sebuah untuk abah . sbb aku tahu , abah suka kete nie .
hee . dan hidup aku akn lebih bermakna kalau ianya jd kenyataan . AMIN . ^

Labels:


the page can't be displayed
4:56 PM

see .
xbole nk buka lak
nie gara2 sume stdent uitm aa nie
bahaha .
ramai sgt pn pnuntutnya .
hee .
haish ,
kata open pkol12 .
nie da pkol bpe tah .
ta bole2 nk tgk .
hee
tapew2 , saba separuh dr iman saya .
hee .
ada hikmah dsbaliknya . 
dan harap hikmah 2 sgtla bermakna . ^^
hee

wah , hav half an hour more laa .
11:38 AM

huu .
sprti yg dnyatakan d'atas uh .
ada lg msa stgh jam untk mnuggu rsult kua .
waaa .
apa yg aku rasa skrg : agk takot kot ?
                                : rasa xnk check pn ada . hee
                                : dan kwn2 , jgnla korang tye rsult aku nant ya . huu
ppe pn , aku harap dptla rsult yg oke dan sprti yg aku ingin an . hee .
AMIN .
^^

Labels:


big apple , big apple , bigger apple dan biggerr apples . Ohh ! noo
4:01 AM


waaaa .

still can't sleep .
bhaha .
suddenly ,
rasa nk mkn bnda nie weyh . sgtla nak . sape bole tunaikan impian aku nk mkn bnda nie ? put out ur finger .
bahaha . sungguh ! sgt nak . tekak nie sgtla t'inginkan ia . uhh . );



sedappp Oooo . ngee ~




gila bapak . terliur beb . bhaha .






dan ini lagi : big apple . huu





dan barang siapa yg mbeli big apple nie dan hntar d'dpan umahku , akan ku kahwininya .
bhahaha . 
*p/s : nak yg 25 pcs ya . aku nie tamak , nk byk2 . HAHA

corkscrew , tin dan laici .^
2:49 AM

nahh ,
nak taw ta ?
aku berjaya weyh , membuka benda alah nie ptg tadi . hahaha
*terasa bangga dgn diri sdri . bhaha . 


laiciOHlaici . (:




hee . walaupun ta sebesar mane lubang yg dtebuk , tapi okela an . sume isi bole dkeluarkan . bhaha . bkn apa , even though aku nie amik katering & penyajian dulu . tp ak mmg xpass nk buka bnda nie . haha . sbab ku ta tahu mgunakan corkscrew uh . hehe . + salunya pun law ada mskan mgunakan bhan dr bnda uh , mmg kwn akula jd tukang bukanya . bhaha . sadis sgguh aku nie . HAHA .



btw , aku nk ckp AKU SGT BGGA DGN DIRI AKU pd hari ini . haha . sbb da berjaya mbukanya dgn mgunakan kederat aku sendri . bhaha . even it takes about 15 min to open it , but b'baloi aa bg aku . sbb aku DO IT BY MYSELF . hee . ^^

Labels:


memulakan hari ini .^
Wednesday, June 9, 2010,1:19 PM

waktu : 12 pm
aku bangun setelah abah memanggil kuh
bhaha .
sumpa .
arini aku bangun dgn rela .
xmcm bese muka ketat dan nak xnk jew bgun
hehe .
tah apa kena dgn aku arini pn tataw .
hee .
and guest what ?
today i'll go ngedate with abah after zhor .
bhaha .
org nk lanje uhh .
jgn dtolak .
haha

Labels:


Mereka = nyawa ku .^
4:32 AM

abah yg tsyg : Mr Amir B. Hj Jaafar



mama yg tsyg : Mrs Nor Azian Bt Mohd Zain



abg yg tsyg : Mohd Helmy Faiz B. Amir



ya . aku sgt syg akan mereka . sgt syg !
sgguh ! merekala nyawa kuh utk trus idup .
thx abah , ma dan paeh krana menjadi plngkap idupkuh .
(;

Labels:


ya , saya masih baru disini .^
4:15 AM

ya .
dgn leganya aku berjaya membuat blog nie .
motif : belum tahu lg sbb apa ak buat .
hee .
gembira ta terkata .
bhahaha .

Labels:


© 2009 - 2010 @ bebuihpelangi.blogspot.com